Mangoboter

Gepubliceerd op 8 maart 2023 om 21:09

Mangoboter wordt gemaakt uit de zaden van de tropische mango, en wordt vaak gebruikt in cosmetische producten vanwege de hydraterende en voedende eigenschappen voor het lichaam. In dit blog lees je hoe het gemaakt wordt en hoe het gebruikt wordt bij Shay Cosmetica.

Vaak worden de zaden van de mango weggegooid binnen de voedselproductie, maar mangoboter wordt gewonnen door de zaden te pletten en te persen om de olie eruit te halen. De olie wordt vervolgens veranderd naar een boterachtige consistentie. Het wordt veel gebruikt in de cosmetica-industrie, maar mangoboter wordt ook gebruikt in voedingsmiddelen en medicijnen vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen. Mangoboter heeft een lichtgele kleur en een lichte, fruitige geur en bevat veel vitamines, zoals:

  1. Vitamine A: Mangoboter is rijk aan vitamine A, een krachtige antioxidant die kan helpen bij het voorkomen van schade door vrije radicalen en het verminderen van tekenen van veroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes.

  2. Vitamine C: Mangoboter bevat ook vitamine C, een andere krachtige antioxidant die kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde huid en het immuunsysteem.

  3. Vitamine E: Mangoboter is een goede bron van vitamine E, een voedingsstof die bekend staat om zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen voor de huid. Vitamine E kan ook helpen bij het verminderen van littekens en het bevorderen van wondgenezing.

  4. Vitamine K: Mangoboter bevat ook vitamine K, die kan helpen bij het verminderen van donkere kringen en wallen onder de ogen en het bevorderen van een gezonde bloedstolling.

  5. B-vitamines: Mangoboter bevat ook verschillende B-vitamines, waaronder niacine, riboflavine en thiamine, die belangrijk zijn voor een gezonde stofwisseling en het behoud van een gezonde huid en haar.

In het kort is mangoboter dus perfect voor:

  • Verzachten van je huid.
  • Verminderen van littekens, rimpels en striae.
  • Beschermen tegen uitdroging en irritatie van de huid.
  • Verlichten van ontstekingen.
  • Sneller herstel van wondjes.
  • Verlagen van cholesterol (doordat mangoboter fytochemicaliën bevat).

En nog vele andere toepassingen! Wel is het belangrijk om op te merken dat momenteel sommige gezondheidsclaims nog verder onderzoek nodig hebben.

Er zijn gi-gan-tisch veel producten in de cosmetica waar mangoboter in gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan bodylotions, crèmes, lippenbalsems, shampoos en conditioners, zeep, gezichtsmaskers, noem maar op! Neem een kijkje in de webshop voor onze producten die mangoboter bevatten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.