Jojobaolie - Onmisbaar in onze Skincare 💚

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 19:25

Jojobaolie is een absolute lieveling bij ons! We verwerken het graag in onze skincare producten en in deze blog verklappen we je waarom.

Oké, technisch gezien is jojobaolie geen olie, maar een wax, zoals bijenwas dat ook is. Maar omdat het al vloeibaar wordt op kamertemperatuur, vond men het op olie lijken en krijgt het doorgaans die naam.

Jojobaolie wordt gemaakt door de zaden van de jojobastruik te persen, zodat de van nature aanwezige was eruitkomt. Dit lijkt heel erg op olijfolie, maar heeft een eigen unieke samenstelling en wordt ook wel eens het "woestijngoud" genoemd. De indianen in Noord-Amerika hadden al door wat voor super spul het was. Zij geloofden dat de wax zou werken tegen huidaandoeningen en dat de zaden de zwangerschap zouden bevorderen.

Bijzondere eigenschappen van jojobaolie

Bijzonder aan deze plantenwas is ook dat het zeer geschikt is voor elk huidtype: het maakt niet vettig, maar hydrateert goed zonder dat het de poriën verstopt zoals olie dat kan doen. Daarnaast reinigt jojobaolie de huid en kan het in pure vorm zelfs gebruikt worden als make-up remover. Hier heb je alle good stuff op een rijtje:

  • Vol vitamine A, E en D, dus goed voor het immuunsysteem, huidverjonging, en nutriëntenopname.
  • Antioxidanten die schadelijke vrije radicalen neutraliseren en ze dus onschadelijk te maken.
  • Vetzuren, die onmisbaar zijn voor het goed functioneren van je hersenen.
  • Voedend en vochtinbrengend voor je huid om deze sterk en soepel te houden.
  • Kalmeert de gevoelige, ontstoken of acne-geteisterde huid.
  • en nog veel meer!

Jojobaolie kan enorm prijzig zijn, doordat de vraag op de markt groter is dan het aanbod, maar het is dan ook een superfijn en geweldig ingrediënt! Shay Cosmetica gebruikt pure en biologische jojobaolie in verschillende skincare producten, om jou op die manier de beste benefits uit de natuur te schenken. Ook is het een goed alternatief voor de mensen die allergisch zijn voor bijenwas, maar toch bewust kiezen voor natuurproducten zonder chemische rotzooi.

Once you go jojoba, you never go jojoback! 🥰

Gebruikte bronnen:

- Raman Bala, 'Jojoba - The Gold of Desert', een hoofdstuk uit 'Deserts and Desertification' door Yajuan Zhu, Qinghong Luo en Yuguo Liu.

- 'Wat is jojobaolie? Alles wat je moet weten over dit veelzijdige & vloeibare goud', een blog van Natural Heroes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.